29.04.2016 | La Fundació Salut i Comunitat organitza la primera edició dels Premis Constança Alarcón a la Innovació Sanitària i Social. L’acte de lliurament tindrà lloc dimecres 4 de maig, a la Casa de la Convalescència, dins del recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Carrer de Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona).

L’objectiu d’aquest guardó, dotat amb 6.000 euros, és reconèixer la tasca de professionals i equips que treballen en iniciatives dins l’àmbit dels serveis socials i sanitaris. Les candidatures corresponen a iniciatives individuals o col·lectives, d’institucions públiques o privades, desenvolupades a territoris on la Fundació Salut i Comunitat té presència.

S’hi ha presentat un total de 30 candidatures d’atenció a col·lectius diversos (dones, gent gran, infància, persones amb discapacitat, etc.), quedant com a finalistes sis, que seran presentades a l’acte de lliurament de premis. Per aquesta selecció, el jurat ha comptat amb la col·laboració d’especialistes externs a l’hora d’avaluar la capacitat innovadora de cada projecte. S’han valorat especialment les iniciatives que proposen millores remarcables en l’àmbit de la intervenció, l’eficàcia, l’ampliació de la cobertura o l’increment en els resultats.

L’acte de lliurament comptarà amb la presència dels representants de les 6 candidatures que opten al premi,  que seran presentades individualment. El president de FSC, Francisco González, farà el lliurament del guardó.

Els premis porten el nom de Constança Alarcón, la primera presidenta de la fundació, en reconeixement a la seva tasca i valia com a persona i professional. Era llicenciada en Farmàcia i en Psicologia Clínica, es va especialitzar en addicions, i al llarg de la seva trajectòria professional va crear i va dirigir diversos centres assistencials. Va presidir el Patronat de Salut i Comunitat fins la seva defunció, al 2010.

Recommended Posts