20180406_Devreporter06.04.2018 | Organitza Lafede.cat

El proper dimarts 10 d’abril de 16 a 21.30h es presenta la tercera edició de la Beca Devreporter a l’auditori del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes s/n). Aquesta beca de Lafede.cat té per objectiu fomentar un periodisme de qualitat, imprescindible per construir Justícia Global.

L’acte comptarà amb la presència del periodista salvadoreny multipremiat Óscar Martínez, de El Faro, un dels guanyadors de la beca 2016 i expert en migració a Mèxic i la violència i el crim organitzat a Amèrica Central.

 

L’objectiu de la beca és enfortir la col·laboració entre periodistes i/o mitjans i ONG catalanes per tal de treure el màxim profit del treball professional periodístic i de l’experiència i el coneixement de les organitzacions socials sobre diferents temàtiques.

Novetats de la Beca 2018

En les dues edicions anteriors es va constatar la necessitat d’augmentar la base econòmica de la beca, és per això que enguany passa de 24.000 euros a 240.000, augmentant, així, per deu el fons. A més, a l’edició d’enguany poden participar entitats catalanes no federades a Lafede.cat.

Les bases seran diferents a les de l’última edició en alguns aspectes i, tot i que tornaran a tenir com a referent el Vademècum per a una informació internacional responsable, per tal de fomentar una xarxa de professionals amb visions compartides i consolidar la relació entre periodistes i ONG, ara es generaran espais d’intercanvi regulars entre tots els becats de l’edició en curs. El primer contacte serà el mateix dia 10 on de 20h a 21.30h, al bar del Museu Marítim, periodistes, mitjans i entitats es podran trobar i explorar objectius comuns de treball.

Aquesta nova edició s’emmarca en el projecte europeu Frame, Voice Report!, fruit d’un consorci format per vuit organitzacions de diferents països, com Itàlia, França, Dinamarca o Finlàndia. Totes elles convoquen beques amb l’objectiu de reforçar la capacitat comunicativa de les organitzacions petites i mitjanes i d’incentivar una mirada crítica a la ciutadania sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els diners sorgeixen de la Unió Europea i són cofinançadors l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona.

Programa

Recommended Posts