Presentació Estudi Pobresa energètica27.01.2017 | Enginyers Sense Fronteres presenta l’estudi “Pobresa energètica i models de gestió de l’aigua i l’energia a la UE: Cap a la garantia del dret universal als subministraments bàsics” realitzat per Mònica Guiteras.

La investigació analitza de forma crítica algunes de les mesures aplicades a diferents Estats membre i apunta les línies d’acció per a un canvi urgent i integral en com aquests models fan front a la pobresa energètica. Així, permet conèixer altres lleis i mesures que són aplicades davant la urgència de la pobresa energètica arreu de la UE, algunes més centrades en l’eficiència energètica (Europa de l’est), d’altres en la protecció contra els talls de subministrament (França) o en l’aplicació de descomptes i tarifes socials (Portugal). L’estudi analitza de forma crítica aquestes mesures, no només per identificar bones pràctiques, sinó també per detectar enfocaments i polítiques que poden esdevenir pegats o, fins i tot, perpetuadors de situacions de desigualtat. En aquest sentit, s’apunten les línies d’acció per un canvi urgent en com aquests models enfoquen la pobresa energètica, per assolir una veritable garantia en el dret universal als subministraments bàsics.

La presentació anirà a càrrec de Mònica Guiteras, autora de l’estudi, Miriam Planas, membre d’ESF i portaveu de la plataforma Aigua és Vida. També intervindrà un membre de l’Aliança contra la pobresa energètica.

L’acte tindrà lloc dimarts 31 de gener a les 19h  al Casal de Joves Palau Alòs (Sant Pere Més Baix 55, Barcelona).

Recommended Posts