20190508_PrevenSI06.05.2019 | Organitza Fundació IReS, Intress i Institut de Psicologia Forense

El divendres 17 de maig a les 9.30h es presentarà al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10) la iniciativa PrevenSI, un projecte inèdit a tot  l’Estat de prevenció dels abusos sexuals infantils, que ha pres en consideració diferents experiències internacionals que han mostrat eficàcia.

Aquest té com a objectiu treballar per a la prevenció de l’abús sexual infantil des de l’abordatge de la pedofília i pederàstia. S’estima que entre un 1 i un 4%  d’homes poden encaixar en el perfil de pedòfils i que no estan sent tractats, assessorats, amb els qual no s’està intervenint de forma preventiva. Serien persones que no han arribat a passar a l’acció, alguns per convicció però altres potser per falta d’oportunitat, per això és important que hi hagi recursos per tal d’evitar el seu pas a la comissió del delicte. Aquesta també és una forma de protegir les víctimes. Fruït doncs, de l’interès en poder oferir protecció a les possibles víctimes, aturant als possibles agressors, s’ha estudiat ja què s’està fent en altres països. Hi ha programes que ja existeixen en molts països com Anglaterra, Irlanda, Holanda, Alemanya, Austràlia, Suècia, França…

L’acte comptarà amb una conferència a càrrec d’Antonio Andrés Pueyo, catedràtic de Psicologia de la UB, sobre la situació actual de la violència sexual contra menors i adolescents i la pederàstia.

Confirmeu assistència a comunicacio@intress.org

 

 

Recommended Posts