Cartell Com fem Carta Catalana les entitats?27.02.2017 | El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya organitza un procés participatiu dirigit a joves d’arreu de Catalunya que culminarà en la redacció la 4a Carta Catalana de la Joventut, una eina d’incidència política per reivindicar les inquietuds, necessitats i propostes del jovent organitzat. L’objectiu és fer aflorar les noves maneres de participar i parlar sobre els diferents models de societat que imaginem i volem com a joves i recollir propostes per promoure canvis reals.

S’estan organitzat tallers a tot Catalunya on les persones joves que formen part d’alguna entitat, col·lectiu o moviment social poden opinar, debatre i fer propostes de canvi entorn a 12 grans temes: educació, cultura, treball, habitatge, salut, participació i associacionisme, territorialitat i mobilitat, sostenibilitat, cohesió social, gènere, justícia global i comunicació i TIC. Aquests finalitzaran l’11 de març.

 

Cartes Catalanes de Joventut

Les Cartes Catalanes de la Joventut recullen els debats i discussions que preocupen a les persones joves, així com propostes per transformar la realitat juvenil i marcs teòrics per analitzar-la. Són documents de consens que s’elaboren a partir de la participació oberta i transversal de joves i entitats juvenils d’arreu del territori. El CNJC agafa el compromís d’assumir el contingut de la Carta Catalana com a programa polític propi per als propers anys.

Els Plans d’Actuació Jove recullen algunes de les accions i objectius operatius que desenvoluparan durant els 3 anys següents les organitzacions juvenils per poder assolir els objectius i reptes que es fixa el Pla Nacional de Joventut 2010-2020.

La voluntat del CNJC és que tots dos documents surtin fruit d’un procés participatiu ampli i transversal protagonitzat per joves i organitzacions juvenils.

Recommended Posts