Programa de mentoria amb Ambdrets20.10.2016 | Ambdrets treballa en la implementació d’un programa de mentoria d’acollida per persones refugiades, amb propostes concretes per promoure un model integral d’acollida.

Avantatges socials de la mentoria de persones refugiades

Alguns països ja compten amb programes d’acollida de persones refugiades com ara Canadà, Argentina, Islàndia, Alemanya i Regne Unit. La mentoria proporciona xarxa social a les persones nouvingudes, és un suport a l’aprenentatge de l’idioma, al coneixement de l’entorn i la cerca de treball.

D’altra banda, fomenta el paper actiu de la ciutadania d’acollida, que s’involucra en l’acompanyament i pot ser clau en la reivindicació dels Drets Humans i la creació d’una cultura de defensa del dret d’asil.  A més, fomenta la interculturalitat i els valors solidaris per fent front a la crisi humanitària que es viu al context actual.

Ambdrets té com a objectiu sumar esforços amb altres iniciatives públiques i privades per l’elaboració de programes d’acollida, així com de persones individuals que vulguin participar-hi. I amb aquest objectiu treballa conjuntament amb entitats, municipis, comunitat educativa, moviments socials etc. en la creació d’una xarxa de suport per a què el programa de mentoria esdevingui una realitat i entri a formar part del model d’acollida per a persones refugiades.

Per a més informació sobre aquest programa i com participar-hi, escriviu a ambdrets@ambdrets.org.

 

Recommended Posts