24.11.2016 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.

  • Se celebrarà el dimarts 29 de novembre a tot el món, com a contraposició al #BlackFriday
  • La Taula del Tercer Sector n’és una de les organitzacions promotores a Catalunya

Prop de 200 projectes d’entitats socials reclamaran dimarts vinent, 29 de novembre, el suport ciutadà en el #GivingTuesday.

#GivingTuesday és un moviment global que fomenta la col·laboració i la cooperació entre entitats socials, ciutadans i empreses a través de donacions i la captació de noves persones voluntàries. El seu objectiu és promoure que ciutadans, organitzacions socials i empreses s’uneixin en una onada de solidaritat en un dia especial per convertir el proper dimarts 29 de novembre en #UnDiaPerDonar.

#GivingTuesday és un moviment obert a la societat, a qualsevol organització sense ànim de lucre, a qualsevol persona, organització o empresa que vulgui contribuir a crear una societat millor. El proper dimarts 29 de novembre tindrà lloc la segona edició de #GivingTuesday a Catalunya amb l’ objectiu de promoure la solidaritat i el desenvolupament econòmic i social a través de la cooperació.

#GivingTuesday és una crida a la societat com a alternativa del consum en les campanyes de Nadal. Aquest dia té lloc just després del #BlackFriday i el #CyberMonday i vol conscienciar a la societat de la necessitat de ser solidaris i conjurar-nos per fomentar la cultura solidària com una acció quotidiana.

El principal objectiu és que l’altruisme i la solidaritat tinguin un dia per ser celebrat a nivell mundial, aportant també visibilitat i protagonisme a persones, organitzacions socials.

Alguns exemples de projectes d’entitats socials catalanes que cerquen donacions dels ciutadans per poder-los dur a terme, enguany al #Giving Tuesday, són:

– Recollida joguines per a infants en situació vulnerable.

– Esport adaptat per a persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similar

– Formació d’adults per la inserció laboral

– Hospitalitat i acollida amb les persones migrants més vulnerables

– Beques per escolaritzar infants amb intel·ligència límit

– Serveis de podologia gratuïts per a persones grans

– Promoure més donacions de sang

Pots consultar tots els projectes d’entitats socials en aquest enllaç: http://givingtuesday.cat/projects/descobreix-mes-de-20-projectes-solidaris-de-catalunya/

A Catalunya, 1,5 milions de catalans col·laboren amb les entitats socials. Una xifra que engloba els 348.000 voluntaris, 563.000 donants i 559.000 socis. Són dades del Baròmetre del Tercer Sector Social publicat per la Taula del Tercer Sector.

A l’Estat Espanyol hi ha 7,5 milions de ciutadans que contribueixen econòmicament amb diferents organitzacions amb les seves quotes de socis o donacions puntuals. Segons la Asociación Española de Fundraising, això significa el 20% de la població, és a dir, tan sols 1 de cada 5 espanyols.

En altres països del nostre entorn, destaquen les dades de França amb un 49%, o les de Suècia amb un 69% de ciutadans donants, per la qual cosa el percentatge del nostre país queda encara molt lluny d’altres països europeus.

Recommended Posts