04.06.2020 | Nota de premsa d’Associació Benestar i Desenvolupament

  • L’Associació Benestar i Desenvolupament ABD veu més necessari que mai donar suport a aquestes famílies que queden fora de les ajudes de les administracions i centra els seus esforços amb la campanya de captació de fons #JOETVEIG.
  • L’objectiu és aconseguir 60.000 euros per a donar un suport econòmic puntual a les més de 600 famílies vinculades a l’entitat.

Barcelona, 4 de juny de 2020 – Ni l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital per part de Govern d’Espanya, ni els ajuts d’ERTEs, lloguers o pagament de subministraments que ja estaven en marxa impediran que moltes de les famílies que estan en programes de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD segueixin vivint confinaments invisibles.

Des d’ABD veiem més necessari que mai donar suport a aquestes famílies i per això seguim amb la campanya de captació de fons #JOETVEIG

Tot i que l’IMV és un pas important en el camí per a l’erradicació de la pobresa i permetrà a moltes famílies completar els seus ingressos fins a arribar a un mínim de 461 euros i un màxim de 1.015 segons els seus membres i la seva situació; continua deixant al marge al voltant del 75% de les famílies que estan en algun dels programes d’ABD a Catalunya i Madrid. Són persones que han perdut els seus ingressos per la crisi de la COVID_19 i no han accedit o no han cobrat ERTEs o altres ajuts o que queden fora de l’IMV per criteris d’edat. També, algunes que compten amb recursos econòmics en la unitat de convivència que són considerats per a la renda però dels quals no poden disposar, o bé, són persones que no compten amb, almenys, un any de residència legal continuada i queden excloses de l’Ingrés Mínim Vital.

Des de l’Associació Benestar i Desenvolupament hem aconseguit tenir un impacte en 100 famílies per cobrir les seves necessitats bàsiques, gràcies a la campanya de captació de fons #YOSITEVEO, però necessitem més persones compromeses per assolir els 60.000 euros fixats i poder donar suport a 600 famílies que viuen confinaments invisibles.

Recommended Posts