08.10.2020 | Oxfam Intermón publica avui l’informe Una nueva fiscalidad para que nadie quede atrás, en què demana reformes urgents i amb visió a mitjà termini per pal·liar l’impacte de la pandèmia i resoldre deficiències estructurals del sistema tributari espanyol. Les mesures que proposa per gravar la riquesa, el capital i les grans empreses podrien arribar a sumar 10.000 milions d’euros amb els quals Espanya podria assolir la mitjana europea de despesa en protecció social.

L’ONG vol veure reflectides les propostes als pressupostos de l’Estat per al 2021 per tal que l’increment dels ingressos públics permeti sostenir els serveis públics i atenuar l’impacte socioeconòmic de la pandèmia. El document considera vital corregir el més aviat possible la precària situació fiscal i impositiva que presenta Espanya: “En relació al PIB, recapta 4 punts percentuals menys que la mitjana de la Unió Europea”, explica Iñigo Macías, autor de l’informe i coordinador d’investigacions d’Oxfam Intermón. “A més, no ho fa de manera justa, ja que el pes de la recaptació (83%) recau sobre les famílies, mentre que les empreses nomes contribueixen amb l’11%”.

Les mesures que proposa Oxfam Intermón permetrien, en situació de normalitat econòmica, recaptar uns 10.000 milions d’euros més cada any. Recursos suficients per cobrir gairebé en la seva totalitat, segons l’entitat, la bretxa de 12.000 milions d’euros que separa la despesa en protecció social a Espanya de la mitjana europea.

+info al web d’Oxfam Intermón | Informe Una nueva fiscalidad para que nadie quede atrás (PDF)

Recommended Posts