20181217_Remenjammm17.12.2018 | Organitza Nutrició sense fronteresRezero i Fundació Banc de Recursos

El projecte ‘Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho’ ha iniciat una campanya de recollida de fons per prevenir el malbaratament alimentari a través de la plataforma Ulele. Es volen aconseguir 3.000 euros i, alhora, sensibilitzar tant als consumidors com a la indústria de la restauració i l’hostaleria sobre la importància de reduir la generació de residus alimentaris.

Els fons recaptats serviran en un 60% per produir més material gràfic com bosses de paper, pòsters i fulletons, el 30% es destinarà a dinamitzar ‘Remenja’mmm’ a les xarxes socials i per cobrir les despeses de manteniment i gestió de la pàgina web, i el 10% restant servirà per cobrir les despeses de les recompenses i comissions de la campanya de micromecenatge.

L’empresa d’alimentació ecològica VERITAS Supermercats farà una aportació de 3.000 euros si aconsegueixen l’objectiu de recaptació de la campanya.

Iniciatives Remenja’mmm

A Catalunya, segons dades de ‘Remenja’mmm’, es produeixen 262.471 tones de residus alimentaris anualment, de les quals el 16% prové de la restauració. Aquests excedents, precisament, poden ser abordats a través de projectes de reaprofitament com el que presenta la campanya de Pont Alimentari (Rezero i Fundació Banc de Recursos) i BCN comparteix el menjar (Nutrició Sense Fronteres). Els excedents es generen fruit dels aliments que un cop parats a taula no han estat consumits i que s’han de llençar a les escombraries.

Recommended Posts