20180206_Personalitzacio-aprenentatge26.01.2018 | Organitza Fundació SER.GI

El seminari entorn el tema PERSONALITZACIÓ DE L’APRENENTATGE. Pràctiques centrades en l’alumne‘, fruit de la col·laboració amb el projecte Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill, identifica les tendències de canvi amb més impacte en educació i promou la creació d’un ecosistema d’innovació a Catalunya. Consta de dues sessions: Camp Base, seminari obert, el 22 de febrer de 18 a 20h; i Edulab, taller de cocreació, el 26 de febrer de 18 a 20h a l’Auditori de la Coma Cros (Sant Antoni 1, Salt). Està obert a mestres, professorat, educadors i professionals de l’àmbit educatiu i social en general.

Programa

Camp Base | 22 febrer

Sessió a càrrec de Ramon Grau Sánchez, professor de secundària, director de l’Institut Quatre Cantons del Poblenou i membre del comitè científic d’Educació Demà de la Fundació Bofill. Sessió de reflexió i debat sobre què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyants.

També s’exposaran experiències educatives a Catalunya:

  • ‘Treball per projectes: aprendre amb sentit, Isaac Cirera i Glòria Fernàndez, mestres de primària de l’Escola de Bordils.
  • ‘Itineraris personals d’aprenentatge’, David Atzet, professor i director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.
  • ‘Classe inversa’, Elena Ojando, professora de la Faculutat de Psicologia, Ciències de l’Eduació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull).

Els assistents podreu participar activament en el debat i respondre: quines preguntes ens hem de fer i quines decisions cal prendre en relació amb els temes a tractar, el continguts d’aprenentatge, els recursos, els productes i les evidències d’avaluació? Qui decidirà què?

Edulab | 26 febrer

Taller a càrrec d’Oriol Ripoll, on es posaran en pràctica noves solucions i es co-crearan propostes per tal de situar al centre del seu procés d’aprenentatge en base a 5 conceptes clau: tema, continguts, recursos, productes i evidències.

 

Inscripcions

El seminari obert es podrà seguir via Twitter @FundacioSERGI i @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

 

 

 

 

Recommended Posts