20171011_Finançament-alternatiu11.10.2017 | Organitza Barcelona Activa

Programa per a la divulgació, sensibilització i capacitació sobre les vies alternatives per al finançament de projectes, més enllà dels recursos bancaris tradicionals. Partint de les necessitats concretes dels agents interessats, el programa vol donar a conèixer altres solucions de finançament de forma pràctica, realista i accessible.

El Programa de finançament alternatiu és una iniciativa de la Direcció de Desenvolupament de Proximitat de Barcelona Activa, amb la col·laboració de les direccions d’Empresa i Emprenedoria, així com dels districtes de Gràcia, Sant Andreu, Sants – Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi, en els quals es desplegarà la tercera edició d’aquest programa.

Té per objectiu principal informar, sensibilitzar i capacitar sobre eines alternatives de finançament per a projectes locals, més enllà dels recursos bancaris tradicionals.

El Programa està estructurat en:

  • Quatre Taules d’Experiències que hem organitzat als districtes de Gràcia, Sant Andreu, Sant-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi, amb l’objectiu d’apropar experiències d’èxit dels districtes, que han aconseguit engegar i fer créixer la seva iniciativa gràcies a eines de finançament alternatiu. A cada taula presentarem 2 projectes locals, de la mà dels fundadors/es i dels finançadors. Escoltarem les seves experiències, necessitats de finançament, obstacles a l’hora de cercar finançament i, sobretot, quines van ser les solucions emprades. La sessió finalitzarà amb un petit refrigeri durant el qual els assistents es podran apropar als ponents, finançadors i finançats, per fer-ne més preguntes, aclarir dubtes i fer networking.
  • Addicionalment, als assistents a les jornades se’ls hi ofereix un assessorament personalitzat de la mà de la consultora estratègica Tàndem Social, per a quantificar la necessitat de finançament i trobar l’encaix amb les eines de finançament que es poden adequar millor al seu projecte.

Voleu saber més sobre finançament alternatiu? Sou persones emprenedores, voleu posar en marxa un negoci al vostre barri i necessiteu inversió inicial? Sou una entitat social, voleu encetar un projecte amb impacte social positiu i no trobeu cap eina que s’ajusti a les vostres possibilitats?

A cada taula d’experiències es presentaran a :

  • Gràcia: ‘Apostant pel finançament alternatiu en projectes innovadors locals’ el 19 d’octubre de 18 a 20h a La Violeta (Maspons, 6). Es presentaran iniciatives innovadores del districte, que han apostat per productes i serveis que fins al moment no existien, amb un fort component local, per tal d’apoderar als veïns i als comerços del barri.
  •  Sant Andreu: ‘Combinant diferents finançadors podem fer créixer la llavor’ el 24 d’octubre de 18 a 20h a l’Ateneu l’Harmonia (Sant Adrià 20). Es presentaran petits projectes que han apostat per la diversificació del finançament per assolir la inversió desitjada, des del crowdfunding fins als serveis financers ètics.
  •   A Sants Montjuic: ‘Finançament col·lectiu per projectes de barri’ el 7 de novembre de 18 a 20h a la seu del Districte (Creu Coberta 104-106). Es donaran a conèixer experiències d’un districte amb trajectòria en emprenedoria col·lectiva i projectes de base social, que han crescut recolzant-se amb eines de finançament col·lectiu.
  •  A Sarrià Sant Gervasi: ‘El finançament segons el cicle vital del projecte’ el 15 de novembre de 18 a 20h a la Casa Orlandai (Jaume Piquet 23). Experiències d’empreses en diferents etapes de creació i/o creixement que han resolt les seves necessitats a través d’altres vies de finançament alternatiu.

Inscripcions

Per a més informació, truca al 93 485 32 07 o envia un correu a proximitat@barcelonactiva.cat.

Recommended Posts