28.09.2017 | Nota de premsa de SOS Racisme

Els darrers dies a Catalunya s’ha activat una gran mobilització ciutadana en defensa dels drets i les llibertats més bàsiques. Milers de persones manifesten la seva indignació i rebuig contra la restricció de la llibertat d’expressió i de reunió i la negació de drets polítics, com el dret a vot, per part de l’executiu espanyol. Una indignació que ens permet empatitzar de ple amb les persones estrangeres que viuen a Catalunya i que se’ls neguen els drets polítics (votar i ser votat) a totes les convocatòries electorals.

Des de SOS Racisme Catalunya som conscients del context i de les prioritats que a dia d’avui fan que la ciutadania es mobilitzi. No deixarem de sortir al carrer contra la repressió estatal, com sempre, defensant drets. Però pensem que en aquests moments convulsos també hem de ser capaces d’incloure les altres lluites que també contribueixen a construir una Catalunya més justa i solidària.

I per això avui també volem dir:

  • que a Catalunya més d’un 15% de la població amb edat legal per a votar veu sempre negat el dret a vot.
  • que és imprescindible deslligar el dret a vot de la nacionalitat i vincular-ho a un nou concepte de ciutadania lligat al padró. Al contrari del que recull la llei de transitorietat jurídica que continua vinculant el dret a vot a la nacionalitat, a la qual només s’hi pot optar desprès de cinc anys consecutius de residència
  • que és urgent des-normalitzar el fet que les persones estrangeres que viuen aquí no puguin votar
  • que en la construcció d’un nou país, la igualtat i el respecte pels drets de TOTES les persones no són negociables.
  • perquè 1 és igual a 1, defensem el vot de les persones estrangeres.

Recommended Posts