26.01.2023 | Negociació dels comptes de la Generalitat de Catalunya

En els darrers dies, la Taula del Tercer Sector i La Confederació s’han posicionat respecte a les negociacions per a l’aprovació dels nous comptes del govern de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2023.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha publicat una nota de premsa en la qual exigeix als partits polítics que tanquin un acord immediatament per desencallar l’aprovació dels nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Les entitats socials qualifiquen de greu irresponsabilitat i d’incomprensible que s’arribi a finals de gener sense tenir encara uns nous comptes després de setmanes de negociacions. “Quants dies més han de passar perquè els partits polítics actuïn des de la responsabilitat que els pertoca davant una ciutadania cada vegada més empobrida i cansada que els reclama respostes i solucions ràpides i efectives?” exposa la Taula, que demana a les formacions polítiques que es posin en la pell de les persones que estan patint de debò perquè no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques.

Per la seva banda, La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha fet públic també el seu posicionament, alertant de l’impacte que suposaria que els nous comptes no incorporessin la necessària millora del finançament dels serveis d’atenció a les persones més vulnerables del país. Concretament, la Confederació reclama que els comptes incorporin una inversió de mínim 150 milions d’euros en concepte d’increment dels preus la Xarxa pública de Serveis Socials.

Les dues notes de premsa es poden consultar a:

 

Recommended Posts