Curs Drets Humans09.03.2016 | L’Institut Català de Drets Humans ha obert les inscripcions per participar a la 34a edició del seu curs anual i introductori de drets humans, que aquesta vegada se centrarà en “Una lluita activa per la igualtat de drets entre homes i dones”.

La formació analitzarà quins són els drets vulnerats de les dones, les causes i els mecanismes de protecció existents, així com les propostes per revertir les situacions de vulnerabilitat. D’aquesta manera, diferents col·lectius i persones presentaran les seves experiències de transformació i noves perspectives sobre aquestes problemàtiques. Es treballaran qüestions relacionades amb la salut sexual i reproductiva i dels drets de les dones, l’educació i els mitjans de comunicació, entre d’altres.

El curs, que d’adreça tant a professionals, com a estudiants i a la ciutadania en general, interessada a aprofundir en la defensa dels drets humans, constarà de dotze sessions, a les quals se sumaran cinc tallers voluntaris amb el suport d’institucions especialitzades en drets humans: l’Institut Català de les Dones, SOS Racisme, el Síndic de Greuges de Catalunya, l’Oficina per la No Discriminació i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Les persones participants també tindran la possibilitat de fer pràctiques al Síndic de Greuges de Catalunya i tres visites d’estudi a la seu del Consell d’Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg.

Aquesta formació tindrà lloc de l’11 al 28 d’abril a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca, 283. Barcelona). La inscripció ja està oberta.

Recommended Posts