universitat_carrer_comtal23.03.2017 | Coincidint amb el Saló de l’Ensenyament que se celebra aquests dies a Barcelona, la Fundació Comtal llença una provocativa campanya amb el lema ‘Universitat Politècnica del Carrer, la universitat que oferèix un màster en ciències de viure al carrer’. “Sense entrevistes ni oportunitats, amb moltes portes tancades i, per descomptat, sense futur”, segons el text promocional.

L’entitat vol denunciar la manca d’oportunitats dels infants i joves que viuen a les nostres ciutats en situació de pobresa, amb els quals treballa. “L’oferta és àmplia –continua el comunicat–. Ofereixen des d’un Grau Superior en Ciències de no fer res, un Grau superior en emigrar i no poder tornar mai més, fins a un Màster en treballar sense papers o un Màster en amagar-se en camions per creuar fronteres. També hi ha cursos semestrals d’Especialització en pasteres i altres embarcacions marítimes.”

Fundació Comtal recorda que el 80% dels nens que neixen en la pobresa, continuaran sent pobres quan siguin adults, i que des de l’esclat de la crisi econòmica el risc de pobresa s’ha incrementat especialment entre la població jove. El 2014 era del 26,8%, davant l’11,2% de 2007. El col·lectiu de joves en atur, sense estudis i en gran part d’origen estranger és el que acompanyen, orienten i formen a l’entitat, justament “perquè surtin de la Universitat Politècnica de Carrer”.

 

 

 

Recommended Posts