15.04.2020 | Article de Centre Formació i Prevenció (CFP Maresme)

Al CRAE del CFP hi conviuen un total de 20 infants i joves acompanyats per l’equip directiu, pels educadors/es i pel personal de serveis, que es tornen per a atendre’ls en tot moment. En la situació d’incertesa actual, on l’Estat d’Alarma ens manté a casa, mantenir la calma, estar actius i ocupats i tenir conductes responsables és indispensable.

L’arribada de la crisi sanitària va provocar que l’equip directiu i educadors/es del CRAE haguessin d’organitzar, en temps record, les noves rutines i activitats a dur a terme 24 hores al dia tenint en compte tots els escenaris que poguessin sorgir degut als efectes del Coronavirus.

Tal va ser la implicació i voluntat de col·laboració de tot l’equip i la capacitat d’adaptació a la nova realitat dels infants i joves que ja el 23 de març, el Salva Arévalo i la Irene Cerezo, director i subdirectora del CRAE, els hi van voler mostrar públicament el seu agraïment.

Durant aquest mes no ha faltat la varietat d’activitats i propostes. Classes de ioga, jocs de taula, gimnàs virtual, cinema, la cançó ‘Resistiré’ ballada per tot l’equip i els infants i joves … així mateix, s’han mantingut els hàbits d’ordre, d’higiene i el reforç escolar diari. Una mescla entre seguir mantenint unes rutines i, alhora, omplir el temps d’activitats que distreguin i ajudin a portar bé aquests dies a tots els infants i adolescents.

 

També s’han fet les celebracions pròpies d’aquests dies. Els nens/es van donar la benvinguda a la Primavera decorant la paret del CRAE amb flors, han celebrat la Pasqua amb mones i els aniversaris. El Salva, director del CRAE, comenta l’anècdota de l’aniversari que s’ha celebrat aquest cap de setmana, “Una nena ens ha demanat que el seu regal fos anar a tirar la brossa”. Un exemple molt gràfic de les ganes que tenen tots/es de sortir i, alhora, la consciència de que ho poden fer només per motius necessaris.

 

Avui que fa un mes que es va iniciar el confinament i comença el curs escolar telemàtic i els nens i nenes del CRAE assistiran a les classes corresponents. Una nova etapa dins de la situació que estem vivint que suposarà una reorganització i canvi d’hàbits.

Amb tot, el Salva explica que, tot i els imprevistos propis de la situació actual, els infants i joves s’estan adaptant prou bé i que l’han entès i assumit de la millor manera possible.

De ben segur aquesta etapa farà sorgir noves dinàmiques i enfortirà relacions si era possible i, un cop més, ha mostrat el gran valor humà i entrega de tot l’equip i la capacitat d’adaptació dels nens i nenes,  mantenint sempre el somriure.

 

 

Recommended Posts