Crisi migratòria i islamofòbia, cartell de la xerrada-debat10.06.2016 | La Fundació Solidària Flama i el Casal el Rostoll organitzen la Xerrada-debat ‘Desmuntant la islamofòbia’, dins del marc de la jornades ‘Què està passant al Mediterrani?’. L’acte tindrà lloc demà dissabte 11 de juny a les 20h a la seu del casal (plaça dels Àlbers, Tàrrega).

Fatiha El Mouali, llicenciada en Ciències Econòmiques i tècnica d’acollida, i Carme Tolosana de la Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) reflexionaran sobre l’actual context d’islamofòbia i  presentaran el llibre Combatir la Islamofobia.

L’acte finalitzarà amb un sopar popular que començarà a les 22h i amb el concert a les 23h del cantautor Xavier Mayora. L’exposició Rostres del Mediterrani de la Plataforma Stop Mare Mortum es podrà visitar fins el mateix dissabte 11 de juny al Casal Popular El Rostoll els divendres de 20h a 2h i els dissabtes de 19h a 22h.

La islamofòbia és “el rebuig sistemàtic de tot allò relacionat amb l’islam (o que ho sembla)”. Els atemptats de París i Brussel·les, i els desplaçaments massius de població cap a Europa, principalment des de les ribes sud i est de la Mediterrània, han contribuït a l’augment del rebuig cap a tot allò que té a veure amb l’islam. Es tracta d’una visió acrítica, homogènia i descontextualitzada d’aquesta religió i instrumentalitzada per l’extrema dreta. Els enregistraments dels actes previs de la jornada sobre Nord d’Àfrica i Orient Mitjà: anàlisi de la situació i La crisi dels refugiats i l’Europa fortalesa, ja estan disponibles.

Recommended Posts