Web Chem-safe.org07.02.2017 | Energy Control, projecte creat per l’associació ABD l’any 1997 per desenvolupar programes de reducció de riscos associats al consum de drogues en espais recreatius, ha posat en marxa la pàgina www.chem-safe.org. La pàgina té l’objectiu d’informar sobre el Chemsex, ús intensiu de drogues en contextos sexuals, i està concebuda per assessorar qualsevol persona que utilitzi o pensi utilitzar drogues en contextos sexuals des d’una perspectiva de reducció de riscos, independentment de la seva orientació sexual.

Hi ha dades que mostren una tendència a l’alça, des de fa uns cinc anys, sobre patrons d’ús problemàtic d’algunes drogues associades a pràctiques sexuals. La pàgina compta amb una secció dedicada a proporcionar informació i assessorament personalitzat, online, per part de professionals sanitaris d’Energy Control. D’altra banda, el web també inclou recursos i eines per professionals sanitaris, on es pot trobar una secció específica que recopila estudis i articles científics rellevants sobre aquest fenomen difícil d’abordar.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de diverses entitats sensibilitzades per les particularitats d’aquest fenomen en el col·lectiu LGTB i el seu desenvolupament i posada en marxa ha estat possible gràcies la recolzament de ViiV Healthcare.

Recommended Posts