20190117_CMents-despertes17.01.2019 | Organitza Grup Som Via

La segona edició del concurs de cinema ‘Ments Despertes’ té per objectiu trencar amb els estereotips entre joves, com els que giren al voltant de la salut mental. Es tracta de realitzar un curt d’un màxim de 10 minuts sobre el que pugui suggerir el concepte ‘ment desperta’. Aquesta edició està oberta a l’alumnat de totes les escoles de la província de Barcelona (alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius). Les inscripcions estan obertes fins al 28 de febrer.

Es valorarà la creativitat en la plasmació visual del concepte, el missatge educatiu del film i l’originalitat en les imatges. L’acte de lliurament dels premis es farà el 23 de maig de 2019 a l’Auditori Mediapro amb la projecció pública de les obres seleccionades.

Per avaluar les propostes que s’hi presentin, es compta amb professionals i representants de la Corporació Catalana d’Audiovisuals de Catalunya, del Grup Som Via, del sector de la salut mental, de l’Acadèmia Europea de Cine, de Mediapro, del Programa Ments Despertes, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i un actor o actriu reconegut de l’escena mediàtica.

Només es podrà presentar una filmació per curs, i en els casos dels cursos on hi hagi diferents grups (A, B o C), se’n podrà presentar una per grup. Quedaran excloses aquelles obres que s’hagin presentat a convocatòries anteriors i que continguin continguts racistes, sexistes o violents.

Bases del concurs (PDF)

Programa Ments Despertes

El Programa Ments Despertes és un itinerari formatiu conduït per persones afectades per alguna malaltia mental. L’objectiu del programa, a banda de crear participació comunitària amb escoles i promocionar hàbits saludables, és trencar els estereotips al voltant de la malaltia mental entre l’alumnat jove.

En aquest sentit, els centres educatius acullen una xerrada a càrrec d’una persona afectada per una malaltia mental i també es fan altres accions com visites organitzades, un cicle formatiu per a persones interessades a formar-se, etc.

Recommended Posts