20180806_eMedDMorcillA06.08.2018 | Organitza Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)

Energy Control, programa d’ABD, ha creat l’espot #eMeDeMorcillA de prevenció per reduir el risc d’intoxicació per consum de MDMA. Ofereix unes pautes bàsiques de cura dirigides a reduir els riscos associats al consum d’aquestes pastilles.

En els últims anys, organismes internacionals de referència com l’Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) o l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (EMCDDA) han alertat en els seus informes de l’augment de la disponibilitat de la MDMA així com del nombre d’intoxicacions i morts associades al consum d’aquesta substància. Una tendència que també ha estat apuntada per l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions del Ministeri de Sanitat.

En la mateixa línia, el servei d’anàlisi d’Energy Control ha detectat i alertat en els últims anys sobre un augment progressiu de la dosi mitjana present en els comprimits analitzats. En aquest sentit, el 2018 s’han detectat diverses pastilles amb dosis superiors a 200 mil·ligrams, sent la dosi més alta detectada de 374 mg, el que representa un risc clar per a la salut si es consumeix sencera. Cal recordar que la MDMA és una substància estimulant amb efectes empatògens, que es pot adquirir en forma de comprimit o de cristall i que una dosi estàndard per via oral se situa entre els 75 i els 120 mg.

Per fer front a aquesta situació, i conscients que molts dels problemes associats al consum de drogues són fruit del desconeixement, Energy Control llança l’espot #eMeDeMorcillA. L’objectiu és informar de recomanacions de reducció de riscos útils per a aquelles persones que decideixin consumir èxtasi d’una manera diferent per tal de cridar l’atenció.

Amb un punt d’originalitat i humor, l’esport #eMeDeMorcillA va presentant una situació a l’inrevés quant a rang d’edat, a més de vestir els consells no només de manera desenfadada, sinó amb un to afectuosament maternal. Actrius com Amparo Moreno, Pilar Martínez, Margarita Ponce i Xus Estruch protagonitzen una història que no deixarà indiferent a ningú.

Recommended Posts