08.07.2021 | Nota de premsa de la Fundació Èxit

La sòcia fundadora i presidenta d’AdQualis Human Results, consultora integral en la gestió de persones i talent i pionera en la cerca d’executius a Espanya, guiarà a la Fundació en un moment de reinvenció causat per la transformació digital, la necessitat d’innovació, i un context marcat per la postpandèmia.

La Fundació Èxit, entitat dedicada a reduir l’abandó educatiu prematur i millorar l’ocupabilitat de joves en situació de vulnerabilidad social a través de projectes formatius innovadors, ha anunciat un canvi en la seva estructura organitzativa. Consuelo Castilla, actual presidenta d’AdQualis Human Results i qui fins ara tenia el càrrec de patrona i vicepresidenta de la institució, passa a ser la nova presidenta en substitució de Rafael Vilasanjuan, fins ara president i director de Comunicació, Polítiques i Desenvolupament Global de l’ISGlobal. 

Aquest nomenament té com a objectiu dinamitzar de nou les relacions presencials entre els patrons, representar a la Fundació davant tota classe de persones i autoritats, entitats públiques o privades, continuar impulsant projectes, entre els quals es troben la potenciació del talent jove amb programes com el REPTE E3 i la cerca de noves fonts de finançament tant nacional com internacional. 

Consuelo Castilla va fundar el 1987 AdQualis Human Results – creant una de les primeres empreses espanyoles de selecció de directius i convertint-se en precursora del sector del headhunter a Espanya. Conscienciada des de sempre que el món empresarial ha de participar en el progrés de la societat, ha participat en diferents fundacions i iniciatives socials i en 2011 va començar a formar part del Patronat de la Fundació Èxit. 

Ara, després d’uns anys de col·laborar amb Fundació Èxit, assumeix el seu nou lideratge carregada d’il·lusió: “És un orgull assumir la presidència de la Fundació Èxit, ja que el treball que realitza és fonamental perquè els joves que es troben en risc d’exclusió social puguin gaudir de bones oportunitats per a trobar un projecte de futur. A més a més, la Fundació Èxit està integrada per un equip de grans professionals i un patronat altament professionalitzat amb el qual s’aconsegueixen impulsar importants iniciatives”. 

La nova presidenta de la Fundació estarà al capdavant de les funcions de gestió i dinamització de l’equip de Patronat, a més de liderar una transformació centrada en la digitalització i innovació per a adaptar-la a aquest nou context marcat per la postpandèmia. 

En aquesta nova etapa, l’acompanyarà María Herrero, experta en emprenedoria social i inversió d’impacte, qui ha estat nomenada vicepresidenta de la Fundació mantenint al seu torn, el seu càrrec de presidenta del Consell Assessor de l’entitat i el paper de la qual ha estat clau per a la renovació i dinamització d’aquest òrgan. 

Segons María: “Un nou model econòmic basat en la sostenibilitat i l’impacte social s’està forjant a Espanya i en el món. La protecció dels drets i la cura de les persones, especialment les més vulnerables, són el centre d’aquest nou model on Fundació Èxit juga un paper clau en la seva missió d’aconseguir l’ocupabilitat i l’èxit escolar dels joves més vulnerables al nostre país. Al costat de Consuelo, la nova presidenta, el patronat, el consell assessor i l’equip professional d’Èxit amb el seu director al capdavant, m’omple d’il·lusió aquesta nova etapa que comencem. Gràcies per l’oportunitat i la confiança.” 

Amb la col·laboració de més de 880 empreses i els seus 5.796 voluntaris corporatius i de 517 entitats socials i educatives, la Fundació Èxit ja ha fet costat a més d’11.700 joves i, entre les seves iniciatives, destaquen l’orientació, l’impuls de la motivació des de la realitat de l’empresa, l’especialització i formació, la potenciació del treball en xarxa i el foment de la inserció laboral. 

La seva activitat incideix directament en els ODS integrats en l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, que van ser impulsats per l’ONU l’any 2015 i que tenen com a objectius erradicar la pobresa, combatre les desigualtats i promoure la prosperitat d’aquí a l’any 2030. 

Recommended Posts