11.04.2017 | Nota de premsa de La Confederació

  • La Confederació presenta a l’Ajuntament de Barcelona la visió i propostes del tercer sector per avançar cap a un model de col·laboració público-social en la provisió de serveis d’atenció a les persones.
  • Es referma el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per fomentar la pluralitat d’actors que conformen l’economia social de la ciutat; i reforçar el tercer sector social com a actiu a preservar i potenciar.

En la trobada mantinguda aquesta tarda amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum, Jordi Via, La Confederació ha presentat la visió i propostes del tercer sector per avançar cap a un model de col·laboració público-social en la provisió de serveis d’atenció a les persones.

La reunió ha servit per posar de manifest el compromís de l’Ajuntament per fomentar la pluralitat d’actors que conformen l’economia social de la ciutat, destacant l’aportació del tercer sector social com un actiu a preservar i potenciar.

En aquest marc de treball compartit, La Confederació ha expressat la preocupació del tercer sector social davant els casos d’internalització de serveis públics d’atenció a les persones i ha demanat un espai de diàleg permanent sobre la qüestió amb la finalitat de compartir visions i minimitzar l’impacte en el teixit social de la ciutat.

Joan Segarra, president de La Confederació, ha defensat la necessitat d’apostar per la construcció d’un model de col·laboració que – des de la no lucrativitat i en base a models de gestió propis de l’economia  social – permeti garantir l’impacte social de les activitats, assegurar l’eficiència dels recursos públics i potenciar el màxim retorn econòmic i social de la inversió.

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona i La Confederació s’han emplaçat a reforçar els espais d’interlocució per abordar conjuntament totes aquestes qüestions des de la convicció de treballar per un objectiu compartit: la qualitat dels serveis públics, especialment aquells dirigits a persones que pateixen situacions d’especial vulnerabilitat.

 

Recommended Posts