Noves Oportunitats, programa per joves d'Èxit i Adsis

11.03.2016 | Les fundacions Èxit i Adsis han engegat el projecte “Noves oportunitats”, en el marc de la Iniciativa Europea de Garantia Juvenil.

Hi participen 270 joves entre el 16 i els 24 anys, amb poca formació i experiència laboral, en situació de vulnerabilitat i amb factors personals de fragilitat (responsabilitats familiars, tutela o ex-tutela de l’administració, mesures de justícia juvenil…).

El programa els farà un acompanyament de dos anys perquè puguin accedir a una formació diversa i extensa, amb la participació de grans i petites empreses, i persones voluntàries. L’objectiu de ‘Noves oportunitats’ és millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral dels joves, així com promoure el seu retorn al sistema educatiu reglat.

La voluntat del projecte és sortir de la idea clàssica de processos lineals, on els responsables de tot el procés són exclusivament professionals del món de l’educació i l’orientació, de manera que les empreses s’impliquin de manera activa. En aquest sentit, s’introduïran accions de voluntariat corporatiu, pràctiques, simulacions d’entrevistes de feina, tallers de legislació laboral, visites guiades a empreses i mentoratge d’anglès, entre altres. Desigual, Infojobs, Grupo SARquavitae Endesa, Everis, Unilever, Ferrovial, IBM, Fnac, DKV són algunes de les més de 60 empreses que ja s’han sumat al projecte.

L’objectiu és que empreses, professionals autònoms, voluntariat jove i agents socials, entre d’altres, sumin i s’involucrin en el procés del jove.

 

Recommended Posts