Barcelona Comparteix el Menjar, de Nutrició sense Fronteres14.03.2016| El projecte BCN comparteix el menjar, de Nutrició sense Fronteres ha estat seleccionat per l’Agència de Residus de Catalunya com a candidat al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

Durant la setmana del 21 al 29 de novembre de 2015, la Setmana Europea de Prevenció de Residus, BCN comparteix el menjar va fer possible que 17 centres socials rebessin menjar dels excedents alimentaris cuinats provinents de 15 hotels i 18 empreses. Es van recuperar i distribuir 835 kg entre entitats com ara Creu Roja, Càritas, Àmbit Fundació, SOS Aldees Infantils, entre altres. D’altra banda, es va organitzar un taller de cuina al centre social Àmbit Dona per promoure l’alimentació econòmica i saludable.

En total, l’acció va beneficiar al voltant de 2.500 persones, fruit de la col·laboració entre el tercer sector i el sector privat. El projecte ha estat nominat pel seu caràcter innovador, la mobilització ciutadana i la seva possible adaptació a altres contextos.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/i-g-ZQydPyA”]

De les 926 activitats celebrades a Catalunya durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, se n’ha escollit 6 com a candidates als premis. L’acció de l’Smart City Expo World Congress, de gestió integral de reducció de residus -i amb la qual va col·laborar Nutrició sense Fronteres— també ha estat escollida.

El jurat, format  per  especialistes  europeus independents en matèria de prevenció de residus, farà públic el seu veredicte l’11 de maig. Enguany, la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà del 19 al 27 de novembre, tractarà sobre la prevenció dels envasos.

Recommended Posts