Lliurament Premi Constança Alarcon a F. Vicki Bernadet06.05.2016 | La Fundació Salut i Comunitat (FSYC) atorga el Premi Constança Alarcon a la Innovació Sanitària i Social al ‘Programa sobre Abusos Sexuals (PAD): un pas endavant en la salut de les persones amb discapacitat’, de prevenció d’abusos sexuals entre persones amb discapacitat psíquica de la Fundació Vicki Bernadet.

Aquest projecte té tres col·lectius destinataris: persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament en diferents franges d’edat, les seves famílies i professionals de l’àmbit educatiu o residencial. El jurat l’ha valorat especialment com a referent en l’àmbit de la salut sexual, el maltractament i l’abús sexuals entre persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament -col·lectiu amb més risc de patir abús sexual—, i per les propostes de mesures orientades a evitar-los.

El PAD de la Fundació Vicky Bernadet proposa accions de teatre social i formació psico-educativa per treballar la intimitat i la confiança amb les persones amb discapacitat, l’aprenentatge d’eines de prevenció per part de professionals i famílies, l’assessorament sobre sexoafectivitat i la creació de protocols en les entitats que treballen dins d’aquest àmbit. A més, es treballa en xarxa amb altres organitzacions, cosa que millora l’eficàcia i la cobertura de les intervencions.

D’altra banda, el projecte ‘Espaijove.net: un espai per la salut mental’, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts, que promou el concepte d’alfabetització en salut mental entre adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys.  L’objectiu d’aquest programa és principalment la prevenció de trastorns de salut mental, lluitar contra l’estigma i orientar aquests joves dins dels circuits de suport.

L’acte de lliurament va tenir lloc dimecres 4 de maig a la Casa de la Convalescència, dins del recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb l’assistència d’un centenar de persones. Durant l’acte es van presentar les sis candidatures finalistes, de les 30 que s’havien presentat als premis.

Recommended Posts