Programa Vives Emprende d'Acció contra la Fam, adreçat a immigrants29.02.2016 | Acció contra la Fam ha obert les inscripcions per al programa Vives Emprende, adreçat a persones immigrants residents a la comarca del Maresme, interessades en emprendre el seu propi negoci.

Segons dades de l’ATA, la Federació Nacional de Treballadors Autònoms, Catalunya va liderar el creixement de persones estrangeres que treballen per compte propi al 2015. Al mateix temps, la contractació de població immigrant s’està reduint en un 14,5% a la comarca del Maresme, com indica l’últim informe de l’Observatori de Desenvolupament Local.

Tal com explica Agustí Jorba, tècnic d’emprenedoria d’Acció contra la Fam i responsable de Vives Emprende: “Tota iniciativa emprenedora ve envoltada d’una incertesa i un risc, les persones immigrants porten al seu ADN la capacitat d’afrontar aquesta situació. La recerca d’unes millors condicions de vida i la marxa del seu país els ha donat la capacitat de superar la por inicial que pot suposar emprendre un nou projecte”.

Els sectors econòmics relacionats amb el comerç, la restauració i la hostaleria, els serveis a les persones, el turisme i serveis relacionats amb l’economia verda són els que poden generar més oportunitats per engegar noves iniciatives professionalitzadores.

La formació del programa tindrà una vessant tècnica i una altra competencial. D’una banda, les persones participants aprendran a desenvolupar una idea  i un pla de negoci, i coneixeran aspectes jurídics i legals relacionats amb l’autoocupació, especialment en l’àmbit de l’economia social. De l’altra, aprofundiran a les competències relacionades amb l’emprenedoria, com ara el treball en equip, l’autoconfiança i la presa de decisions. Amb aquest objectiu s’elaboraran plans individualitzats de desenvolupament emprenedor i s’impartiran tallers teòrico-pràctics i sessions de coaching grupal.

Les persones interessades han de contactar l’Agustí Jorba al 660 05 94 53 o a l’adreça ajorba@accioncontraelhambre.org.

Recommended Posts