14.04.2016 | L’acció social celebra Sant Jordi. Aquestes són algunes de les campanyes i activitats de les entitats d’ECAS per la diada del 23 d’abril:

Sant Jordi amb la Fundació IReS#SalvemElDrac amb la Fundació IReS

IReS llença la campanya “Una rosa per una causa”, sota el lema #SalvemElDrac. La tradicional llegenda es capgira per incloure el drac en un procés de reinserció, i es presentarà en format de rosa-conte el 23 d’abril a la parada davant del Majestic Hotel & Spa de Barcelona, a canvi de donacions voluntàries. Els beneficis de la campanya es destinaran al projecte ‘Fils: infants invisibles’, d’atenció a infants i famílies que viuen situacions de violència i/o conflicte, per pal·liar els efectes que aquestes tenen sobre els infants i prevenir la perpetuació de conductes agressives.

 

Sant Jordi Fundació Comtal‘Una rosa és una oportunitat’ amb la Fundació Comtal

Les roses porten un targetó explicatiu i un punt de llibre fet per infants de la Fundació Comtal. Podeu comprar roses a títol personal o proposant-les com a regal d’empresa (comandes al 932954636 o al correu comunicacio@comtal.org). El preu varia segons la quantitat de roses que es vulgui adquirir. Divendres 22 d’abril, la Comissió d’Infància de la fundació i altres entitats de Ciutat Vella organitzen una festa, a partir de les 17.30h a la Plaça Pou de la Figuera. Es faran tallers, berenar, i un espectacle infantil amb la Fundació La Roda. El 23 d’abril, la Fundació Comtal tindrà una parada davant del Mercat de Santa Caterina (Av. de Francesc Cambó, 16. Barcelona).

Encàrrecs per Sant Jordi al Centre d’Acollida ASSÍSEl Centre d'Acollida Assís celebra Sant Jordi

El Centre d’Acollida ASSÍS ofereix la possibilitat de fer encàrrecs de roses per Sant Jordi fins al 14 d’abril. Poden ser empreses, escoles, equips esportius, famílies, amics… Es poden fer comandes a info@assis.cat o al 932 520 568. Les comandes de més de 10 roses s’envien a domicili, dins Barcelona Ciutat. Dissabte 23 d’abril, tindran la parada al carrer Major de Sarrià de Barcelona, on s’oferiran, a més de les roses, objectes fets a mà als tallers ocupacionals del centre, com a dracs, arracades, postals, punts de llibre o sotagots. Amb aquestes compres solidàries es contribueix a la millora de la qualitat de vida de les persones sense llar.

Sant Jordi i els drets humans al RavalSant Jordi i els drets humans a l’Associació per a Joves Teb

L’Associació per a Joves Teb tindrà una parada a la rambla del Raval de Barcelona, on es podran comprar xapes, polseres, roses de llaminadura, testos amb flors i altres productes solidaris fets pels joves de l’entitat. Pel matí han programat tallers de robòtica amb el títol ‘Construeix el teu drac’. A més, per promoure la difusió dels drets humans, també vendran calendaris sobre aquesta temàtica i convidaran a qui s’apropi a guanyar premis testant els seus coneixements en la matèria.

Sant Jordi i Santa Jordina amb la Fundació Salut i Comunitat

Santa Jordina amb la Fundació Salut i ComunitatEl Taller sociolaboral i el Club artístic i Social de la Fundació Salut i Comunitat preparen diferents productes per a la recaptació de fons a la parada de Sant Jordi que s’ubicarà a prop de les oficines centrals (Alí Bei 25, Barcelona). També han volgut capgirar la història per allunyar-se de la imatge de dona desvalguda que representa la princesa de la llegenda i presentar a Santa Jordina, que lluita colze a colze amb Sant Jordi per fer front al drac. Hi trobareu tot tipus d’objectes artesanals, a més de les tradicionals roses: punts de llibre, penjolls, arracades, etc.

 

Femarec: Nova línia de productes de Sant JordiLlibre de Femarec per Sant Jordi

Per aquesta diada, el personal amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever major de 50 anys del Centre Especial de Treball de Femarec han preparat una nova línia de productes: una rosa-llàpis, un drac-tovallola i un llibre amb etiquetes per inventar noves llegendes. La compra d’aquests productes contribueix a l’envelliment saludable i l’allargament de la vida laboral dels seus creadors. Es fan encàrrecs per empreses o  particulars. Més informació al telèfon 933 036 500 o al correu rree@femarec.cat.

Roses naturals, de tela i de caramel amb Ared

Regals d'Ared per Sant JordiLa Fundació Ared i Salta, empresa d’inserció proposen més regals solidaris per Sant Jordi. Tindran la seva parada al carrer Portal de l’Àngel, 40, de Barcelona. Hi podreu comprar roses naturals, de tela i de caramel, així com galetes de Sant Jordi. Els beneficis d’aquestes compres solidàries es destinen als projectes d’Ared per la integració social i laboral de persones en situació d’exclusió, principalment dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials.

Recommended Posts