03.07.2020 | Surt començarà a oferir suport per sol·licitar l’ingrés mínim vital a partir del dilluns 6 de juliol. Davant les dificultats i dubtes que l’entitat preveu que moltes famílies tindran per sol·licitar aquesta nova prestació, comptarà amb un grup d’advocades, voluntàries d’ESADE, per informar i ajudar en la tramitació.

La crisi desencadenada arran de la pandèmia de covid-19 ha dut el Govern espanyol ha desenvolupar aquesta renda, que garanteix 462 euros al mes a persones adultes que viuen soles i 139 euros més per cada adulta o menor addicional dins de la unitat de convivència, fins a un màxim d’1.015 euros al mes. En el cas de les famílies monoparentals, s’afegeix un complement de 100 euros mensuals. L’accés a l’ajuda dependrà del nivell d’ingressos i del patrimoni de la persona que ho sol·liciti.

Poden sol·licitar la prestació les persones entre 23 i 65 anys o bé des dels 18 si la sol·licitant té menors a càrrec. Un altre requisit marcat pel Govern espanyol és que les sol·licitants portin, almenys, un any de residència legal a l’Estat, condició que deixa fora de l’accés a l’ingrés mínim vital a desenes de milers de persones que viuen en situació administrativa irregular.

Per demanar suport per tramitar l’ajuda, cal demanar cita al 93 342 83 80.

Recommended Posts