Cartell de la preestrena de Tarajal: 'Desmuntant la impunitat a la frontera sud'05.02.2016 | Demà dissabte 6 de febrer, coincidint amb el segon aniversari de la mort per ofegament 15 persones a la platja del Tarajal a Ceuta, l’Observatori DESC i la productora Metromuster presenten un documental sobre aquests fets, als cinemes Girona de Barcelona, a les 19:00 h (obertura de portes a les 18:30 h).

Es tracta d’un treball d’investigació que compara les opinions d’experts sobre migracions, periodistes, autoritats institucionals i policials i activistes, per evidenciar-ne les contradiccions i dubtes sobre la motivació dels fets.

El 6 de febrer de 2014 un grup de persones intentava travessar la frontera entre Espanya i el Marroc per la platja i van ser rebutjades per la Guàrdia Civil espanyola amb bales de goma quan encara eren al mar. 15 d’elles van morir ofegades.

El cas va ser arxivat en octubre de 2015. Tanmateix, l’Observatori DESC, com a part de l’acusació popular va anunciar que presentarà un recurs d’apel·lació.

 

Recommended Posts